Saar Berks bij haar bord.

Saar Berks bij haar bord.

Op het Nederlands Kampioenschap Parketleggen ( NKP ) dat op 7, 8 en 9 april 2014 werd gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem is MeesterParketteur Alfred Houter voor de 2e achtereenvolgende keer Kampioen van Nederland geworden. Twee dagen lang moesten de 21 deelnemers werken aan een parketpatroon op een bord van 150 x 150 cm met een verhoogd middenstuk. Een lastige klus die veel inzicht, concentratie en inspanning vereisten van alle deelnemers. Het hoge niveau van alle deelnemers maakte dit evenement tot een spannende wedstrijd, waarbij er slecht met minimale verschillen onderscheid te zien was in de gemaakte borden.

De 2e plaats, met slechts 4 punten verschil van de nr. 1, ging naar Saar Berks. Een fantastische prestatie van deze enige, vrouwelijke deelneemster aan deze wedstrijd. Jan Nieuwland kreeg met zijn 3e plaatst ook een plek op het podium.

Bij de Junioren was het Joey Leenders die net als vorig jaar de 1e Prijs in de wacht wist te slepen. De 2e plaatst ging naar debutant Sonny van de Boogaard.

De voorzitter van het Gilde, Jan van der Kroef kreeg dit jaar de Walter Esch Bokaal voor zijn bijzondere verdiensten voor de parketbranche.  Gefeliciteerd Jan, namens al onze leden, Vrienden van het Gilde en het bestuur.

Comments are closed.