Nieuwegein. Maandag 10 februari 14.00 uur. Een overvol parketlokaal.

Veel interesse voor de workshop over de Fidbox die door George van Floorprotector, Alfred Houters,  en Kerhofs parket verzorgd werd

Wat is de Fidbox

De Fidbfidbox-250x137ox is een apparaatje dat onder de parketvloer wordt  aangebracht. Een  Fidbox meet 7 jaar lang, drie keer per dag de vochtigheid en temperatuur aan de bovenkant van de dekvloer, en de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur in de gelegde ruimte. Het apparaat slaat deze gegevens op en deze gegevens kunnen op elk gewenst moment worden uitgelezen.

Door de kleine afmetingen (L:96mm B:52mm H:7mm) kan de Fidbox eenvoudig aan de onderkant van de parketvloer worden ingefreesd en met dubbelzijdig tape worden vastgeplakt. Let er op dat het kastje geen contact maakt met lijm, want lijm verstoort de meetwaarden.

Waarvoor is een Fidbox?

uitlezen-meting-250x140Doordat de Fidbox objectief en betrouwbaar meet en deze gegevens vastgelegd kunt u bij  klachten aan een parketvloer op vloerverwarming vaststellen waardoor de schade is veroorzaakt en welke partij aansprakelijk is voor deze schade.  Bijvoorbeeld, als er schade ontstaat aan de vloer door te hoge temperatuur in de vloer (door bv verkeerde afstelling van vloerverwarming) of door te hoge of te lage luchtvochtigheid of waterlekkage.

Heeft u voldoende aan één fidbox?

In principe is één Fidbox voldoende voor de meeste kamers, bij erg grote ruimtes wordt een extra Fidbox geadviseerd. Ook de als de vloerverwarming en parketvloer in meerdere kamers moet worden gelegd dan volstaat één Fidbox niet. Als de situatie erg ingewikkeld is kunt u een plattegrond van de situatie maken en opsturen aan Floorprotector, zij  adviseren hoeveel en op welke plaatsen een Fidbox moet worden geplaatst.

De stairbox

Na de pauze heeft George nog een video getoond over de Stairbox. De Stairbox is een digitale trapspin  en de manier om op eenvoudige wijze, zonder slablonen een een trap te renoveren. Met de Stairbox  neem je digitaal de maten van de trap op en verstuurd die digitaal naar een CNC frezer.

Houtbedrijf Kerkhofs

Tenslotte heeft Willem Kerkhofs (als Belgische importeur) van de Fidbox nog een korte presentatie gegeven over zijn bedrijf waarin hij duidelijk maakt dat Kerhofs zich onderscheidt door maatwerk, specifieke houtsoorten en flexibiliteit.

Een aantal die-hards hebben na afloop van de presentatie nog geoefend met de Stairbox.

Al met al weer een bijzonder interessante middag.

Comments are closed.