Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws…

Op deze pagina geven wij leden als eerste het nieuws m.b.t. de activiteiten waar het Gilde momenteel mee bezig is. In een later stadium, zullen deze berichten ook in Parketblad en op openbare gedeelte van de site beschikbaar komen.

 

VCA cursus GildeGildeleden ronden VCA cursus af

Op 7 en 14 september jongstleden namen 14 leden van het Gilde deel aan de cursus VCA-VOL. Deze cursus, waarbij veilig en gezond werken centraal staat, vormt een noodzakelijke basis voor onze leden die regelmatig in onderaanneming of voor overheidsinstanties werken.

Onder leiding van Harry Hogelucht, werden de 14 hoofdstukken van het cursusboek één voor één doorgenomen en toegelicht. Daar de aanwezigen niet echt gewend meer zijn om een dag in de schoolbanken te zitten, waren de meesten blij dat de twee dagen erop zaten. Het examen met 70 multiple choice vragen vormde de afsluiting van cursus. Het Gilde feliciteert iedereen die geslaagd is voor de cursus. Op onze website kun je vinden wie de geslaagden zijn.


Gilde werkt mee aan URL 4013 Historische Parket

Op 16 september vond in Gouda de eerste vergadering plaatst van de leden van de begeleidingscommissie URL 4013 “Historische Parket” bijeen zijn gekomen. Onder leiding van het ERM ( stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg ) werd de eerste aanzet gegeven voor het opstellen van deze nieuwe URL ( Uitvoeringsrichtlijn ). In de begeleidingscommissie waren naast Gildeleden Jan van der Kroef, Eric Jongmans en Saar Berks, vertegenwoordigers van de Rijksvastgoeddienst, gemeente Maastricht, twee gerenomeerde restauratoren en een vertegenwoordiger van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed vertegenwoordigd.

Het opstellen van deze nieuwe richtlijn geeft opdrachtgevers en opdrachtnemers een handvat om tot een betere uitvoering van de werkzaamheden aan historische parket- en houten vloeren te komen. Het moet lijden tot een duidelijk restauratiebestek, zodat de vele duizenden parketvloeren die belangrijk zijn voor ons cultureel erfgoed op een deugdelijke manier worden geconserveerd of gerestaureerd, zodat ze ook de komende jaren in een uitstekende conditie blijven.

De volgende bijeenkomst staat gepland voor 4 november 2015. Als alles volgens plan blijft verlopen zal op 1 juli 2016 de URL definitief zijn.


Imbema Rhiwa Schuurtechniek nieuwe GildeVriend

Imbema-Rhiwa-pngSteeds meer bedrijven en instellingen onderschrijven het belang van een organisatie als het Gilde. Nadat onlangs Stauf, Mapei en Bijlard zich als Vriend aanmeldden bij het Gilde is het nu Imbema Rhiwa Schuurtechniek die zich aanmeldt als nieuwe “Vriend van het Gilde”. Dit in Nieuwerkerk aan den IJssel gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in professionele schuurtechniek ( o.a. Mirka ) en non-paint producten.


Gildeleden starten communicatiegroep

communicatieOnder leiding van secretaris Eric Jongmans is een communicatiegroep opgezet, die de activiteiten van het Gilde beter naar onze leden, Vrienden van het Gilde en overige geïnteresseerde zullen verzorgen. Rik Simons, Bas en Pricilla van Oosterbos en Jakko en Koosje Woudenberg nemen deze taken voor hun rekening.
De website van het Gilde en de website van meesterparketteur.nl zullen de komende tijd regelmatig worden geüpdate. Ook de Facebook-pagina van het Gilde en Meesterparketteur worden wekelijks voorzien van nieuwe berichten. Daarnaast is voor de consument een inspirerende Pinterest pagina opgezet.
Een nieuwsbrief zal 4 tot 5 keer per jaar naar onze leden en “Vrienden van het Gilde” worden verstuurd.