gastles_ROC_GildeOp 19 november j.l. hebben Jan van der Kroef van BRN Parket, Jan Nieuwland van De-Parketlegger en ik, Marijn Swagten van Bosco Parket, een gastles mogen geven op het ROC in Amersfoort. Het Gilde zet zich in om jongeren kennis te laten maken met ons mooie vak.

We hadden die ochtend 2 klassen. Jan gaf de theorielessen aan de 1e klas en samen hebben wij aan de andere klas praktijkles gegeven.

Als eerste hebben we uitleg gegeven over het plaatsen van laminaat. Naar aanleiding daarvan mochten de leerlingen zelf oefenen met het leggen van een laminaatvloer. Als afsluiting hebben we een wedstrijdje gehouden wie het eerste alle laminaatstroken gelegd had.

Het 2e onderwerp betrof een kort demonstratie m.b.t. de boenmachine. De leerlingen konden hierna zelf aan de slag met deze machine. Dat viel voor sommige niet echt mee, maar met wat geduld en oefening, werd er toch een goed resultaat bereikt.

Als laatste oefening, hebben we met beide klassen verschillende werkzaamheden met tapisparket gerealiseerd ( waaronder lijmen, leggen en schieten).

Verschillende leerlingen toonde belangstelling voor het vak. Zij kregen dan ook alle informatie en uitleg over een eventuele opleiding.

Wij mogen terugkijken op een geslaagde dag, waarbij we ons vak wederom aan een jong en belangstellend publiek hebben mogen demonstreren.

 

MeesterParketteur

Marijn Swagten

www.boscoparket.nl

 

Comments are closed.