www.breitling.to https://hublot.to/ replica omega tag replica watches https://www.panerai.to/ iwcwatches.to audemarspiguet.to fake Franck Muller

Opleiding is de basis voor een mooi ambacht….

Zonder het overdragen van kennis en kunde is het ambacht van parketteur van een uitstervend soort. Het is juist daarom dat het Gilde zichzelf ondermeer tot doel heeft gesteld het ambacht en de bijbehorende vakkennis over te dragen op een volgende generatie. En waar kun je dat beter doen dan op een VMBO school waar jonge leerlingen hun opleiding volgen.

Gastles_GildemeestersOp uitnodiging van vakdocent Hans Jorissen van het Vakcollege Tilburg verzorgde MeesterParketteurs Eric Jongmans en Marc v.d. Zande belangeloos een gastcollege. Na een korte theoretisch introductie werden de leerlingen verzocht hun werkoveralls aan te trekken en zich naar het praktijklokaal te begeven. Daar konden ze kennis maken met de verschillende zaag- en schuurmachines die wij dagelijks gebruiken en mochten ze zelf aan de slag met het plaatsen van een stuk lamelparket.

Natuurlijk is het ambacht van parketteur voor de meeste van deze jongens nog een “ver van m’n bed show” maar op het moment dat we starten met het maken van een  visgraatpatroon, zie je de belangstelling toenemen. De leerlingen mogen zelf het patroon samenstellen, verlijmen en  vernagelen. Onderwijl vertellen Marc en Eric op een gepassioneerde toon over hun ambacht en waar de leerlingen op moeten letten.

vmbo_leerling_parketNa een korte pauze is het tijd om het gemaakte bord te schuren, te stoppen en middels verschillende oliën te behandelen. Tussen de droogtijden door werd het gebruik van verschillende logen gedemonstreerd en was er ruimte om vragen te stellen. Na drie intensieve lesuren kon Hans Jorissen de gastles met grote tevredenheid afsluiten. Nu maar hopen dat er tussen de aanwezige leerlingen deze middag één of meerdere talentjes zitten die ons ambacht straks willen voortzetten…

Comments are closed.

It got some time regarding Audemars Piguet to have it appropriate, but the present result is something which distributed myself. The pebble dark tones with the forged as well as are certainly not for everyone, as well as in this example Audemars Piguet kind comments the idea having a host of replica watches many other materials so as to help it become the next feel. It was wise. Beside ceramic and metal it seems great. With regards to the style your cast carbon accocunts for almost all of the situation. To feel the forged carbon will be extraordinary.