Gilde-Meester winnaar NKP 2015

winnaar_NKP_2015Het Nederlands Kampioenschappen Parketleggen die tijdens de Vakdagen Parket & Woninginrichter in Gorinchem werden gehouden zijn dit jaar gewonnen door Peter Nieuwpoort. Deze MeesterParketteur bij het Gilde en eigenaar van De Houtbron in Hellevoetsluis, pakte overtuigend de eerste plaatst met een ruime voorsprong van 14 punten op de nummer twee, Pavel Barakazjan, werkzaam bij Bloemen Parket. Saar Berks van Berks Houtbewerking plaatste zich als derde.

 De opdracht die de deelnemers dit jaar voorgelegd kregen, kenmerkte zich door het nauwkeurig zagen van een Hongaarse Punt uit 2-laags parket en het infrezen van een bies en sterpatroon. De afwerking bestond uit een moderne behandeling middels een UV-gedroogde laklaag.

Peter wist vanaf het eerst moment de juryleden te imponeren met zeer strak zaagwerk. Ook op de 2e dag zorgde hij voor superieur freeswerk en wist de biezen en ster vrijwel naadloos in het bord te verwerken. Het perfecte schuurwerk en het aanbrengen van de behandelingslaag, maakte hem een terechte kampioen.

Bij de Junioren werd Marcel Schipper de nieuwe kampioen vóór Stefan Welp en Leo Janssen.

Comments are closed.